Nieuws en informatie 2021


 

"Heidag"  14 oktober 2021 
gehouden op Woodbrook in Barchem 

Afscheid voorzitter

Vrijwilligersuitje september 2021                                 
met het afscheid van voorzitter Ineke Bruin

 

Nieuwe voorzitter

Sinds januari 2021 heb ik de functie van voorzitter van Ineke Bruin over genomen en ik wil mij graag aan u voorstellen.

Mijn naam is Thea Borra. Ik ben getrouwd met Henk Borra en wij hebben twee, intussen volwassen, dochters met allebei een partner. Ruim 25 jaar geleden kwamen wij in Zelhem wonen en vrijwel direct ben ik gaan werken als klinisch verloskundige in het Slingeland Ziekenhuis.

Na ruim drie en twintig jaar betrokken te zijn geweest bij de geboortezorg in deze regio zie ik het als een uitdaging om nu betrokken te worden bij de terminale zorg.

Het mag een beetje een vreemde overstap lijken van zorg aan het begin van het leven  naar zorg aan het einde van het leven, zij het dan in bestuurlijke vorm. Toch zijn er zeker raakvlakken. Beide momenten zijn uniek in  het leven van mensen en het is speciaal om in zo’n periode als hulpverlener betrokken te mogen zijn. Het zijn die momenten in het leven die veel indruk maken en nooit overgedaan kunnen worden  en daarom  wordt veel gevraagd  van het invoelend vermogen van de vrijwilligers aan het bed. Een hele mooie maar ook verantwoordelijke taak.

Ik wens alle vrijwilligers veel sterkte bij hun werk en hoop  als bestuurder mijn steentje, waar nodig, bij te kunnen dragen.

In september tijdens ons jaarlijkse uitje wil  ik graag nader kennis maken.

Voor nu; vriendelijke groet,