Nieuws en informatie 2020 en ouder


"Ridder" Louise

Op vrijdag 26 april 2019 heeft mevrouw Louise Runia de koninklijke onderscheiding “Ridder in de orde van Oranje Nassau” ontvangen.

"En daarom heeft het zijne Majesteit behaagd..."

Deze woorden werden tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 26 april 2019 door burgemeester Marianne Besselink tegen Louise Runia uit Zelhem gesproken. Louise mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Louise heeft zich meer dan twintig jaar als vrijwilliger ingezet bij de stichting Palliatieve Terminale Zorg in Zelhem en Halle, de Federatie Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Oost Gelderland, voor de stichting Zonnebloem, voor het scholenproject Zelhem Westerbork “Toen en Nu” en voor het 4 Mei Comité Zelhem.

We zijn als bestuur en collega’s gezamenlijk ontzettend trots op onze Louise.

Nominatie

Stichting VPTZ Zelhem-Halle is afgelopen december 2010 genomineerd door de Gemeente Bronckhorst  voor  “Vrijwilliger van het jaar 2010”.

Onze stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zelhem-Halle is sinds 1997 actief. Dag en nacht staan de vrijwilligers van de stichting klaar voor ondersteuning, begeleiding en verzorging van terminale zieken. Voor de naasten van de zieke zijn zij de “extra steun in de rug”.
Dit vraagt een groot empathisch vermogen, want je mag er als vrijwilliger voor een zieke zijn, op misschien wel het moeilijkste en meest intieme moment in iemand leven. De stichting verricht belangeloos bijzonder zwaar en goed werk!

Natuurlijk waren wij met deze nominatie heel blij. Het is een bekroning op ons werk!