Nieuws en informatie 2023

10 mei 2023 heeft Stichting VTZ/VIT Zelhem haar statuten aangepast en notarieel is onze naam gewijzigd in:
Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zelhem en Halle. 
Met ingang van 16 oktober 2023 is Stichting Vrienden van VTZ/VIT Zelhem ontbonden en beëindigd.


Tijdens ons jaarlijks vrijwilligersuitje op 19 september 2023 bezochten wij het Internationale Theepottenmuseum in Aalten. Wij kwamen ogen tekort om de meer dan 4000 theepotten te bewonderen. Theetuin Rensink in Aalten had een overheerlijke lunch voor ons gemaakt. 
Bij Geralien's Creaties was het
's middags de mouwen opstropen
met de workshop stippen.
De dag werd afgesloten met een diner bij de Groeskamp in Doetinchem. We kijken dan ook terug op een prachtige en super gezellige dag.

 


De introductiecursus is inmiddels volgeboekt en  begonnen!  De nieuwe cursus start medio maart 2024

WORD JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA?

Op 27 september 2023 start de introductiecursus voor het opleiden tot vrijwilliger Palliatieve Terminale Zorg, met een totale duur van 8 woensdagavonden. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Deze cursus wordt gegeven in Hengelo (Gld).

Elke vrijwilliger begint, voordat hij of zij ingezet wordt, met de introductiecursus VPTZ. Deze wordt in samenwerking met verschillende VPTZ-organisaties in Oost-Gelderland lokaal georganiseerd.

Met deze training ben je als vrijwilliger goed voorbereid op het werk dat je gaat doen voor VPTZ. Je ontdekt wat het werk in houdt, wat je zoal tegen kunt komen en wat van jou wordt verwacht. De training geeft je ook inzicht of het VPTZ-vrijwilligerswerk bij jou past.

Heb je ook interesse om VPTZ vrijwilliger te worden, neem dan contact op met Louise Runia 06-20031487.